Sokan talán meglepődnek, hogy Magyarország miért vált a fogászati turizmus egyik legkedveltebb célpontjává, de valójában számos érv szól amellett, hogy ide látogassanak azok, akik minőségi fogászati kezelést keresnek.

Először is, érdemes megemlíteni, hogy nem csak a fogorvosi képzés, hanem az orvosi képzés is világhírű Magyarországon. A Semmelweis Egyetem, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem orvosképzését is a világ élvonalába sorolják. A rangsort – az összegyetemi rangsorhoz hasonlóan – a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján állítják össze. A magyar orvosképzés elismertségét mutatja, hogy a hazai felsőoktatás képzési területei közül egyértelműen ez vonzza leginkább a külföldi hallgatókat. A képzések közül az általános orvosképzés a legnépszerűbb, ezt a fogorvos- és az állatorvosképzés követi.

Másodszor, az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a magyarországi fogászati kezelések költségei jelentősen alacsonyabbak, akár 40-60%-kal is, mint a német, svájci fogorvosi látogatások esetében. Ez felveti a kérdést: hogyan lehetséges az alacsonyabb árak mellett a minőséget is magasan tartani? A válasz sokrétű: az alacsonyabb laborköltségek, a kevesebb bürokrácia, az alacsonyabb bérszínvonal Magyarországon, összehasonlítva Ausztriával, Németországgal, Svájccal, valamint az olcsóbb bérleti díjak mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a fogorvosi ellátás itt kedvezőbb áron érhető el.

Végül, de nem utolsó sorban, érdemes megemlíteni, hogy a magyar fogorvosok által alkalmazott technológiák és eljárások ugyanolyan modernek és innovatívak, mint Nyugat- Európában. A legtöbb magyar fogorvosi rendelő – ahogy a Centrocc Dental is – a legkorszerűbb német, svájci implantátumokkal dolgozik, így biztosítva a kezelések magas színvonalát, az életre szóló garanciát és a páciensek elégedettségét. Emellett a fogászati technológia fejlődése Magyarországon sem marad el, és a fogorvosok folyamatosan képezik magukat a legújabb technikák és eszközök használatában. A rendelők felszereltsége is a Nyugat-Európai színvonalat tükrözi, így a páciensek pont olyan komfortosan érezhetik magukat, mintha egy svájci klinikán lennének.

A kiváló szakmai felkészültség, a modern technológiák alkalmazása, az árak versenyképessége és Budapest pezsgő kulturális élete mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország egyre népszerűbb fogászati turisztikai célponttá váljon a közép-európai régióban.