A digitális technológia térhódítása mindennapi életünk minden területét átszövi, és a fogászat sem maradhat le. Az intraorális szkenner és a digitális 3D kamerás mosolytervezés együttes alkalmazása egy új korszakot hozott el a fogászati ellátásban, és előnyöket kínál mind a páciensek, mind pedig a fogorvosok számára.

Az intraorális szkenner olyan eszköz, amely lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy precízen és gyorsan feltérképezzék a páciens szájüregét, anélkül, hogy hagyományos lenyomatot kellene készíteni. Ez nem csak kényelmesebb a páciensek számára, hanem pontosabb és részletesebb információkat is nyújt a fogorvosoknak. A digitális lenyomatoknak köszönhetően a fogtechnikusok munkája is egyszerűbb, hiszen az adatok gyorsan, digitális formában továbbíthatók és könnyen kezelhetők.

A digitális mosolytervezés egy másik izgalmas aspektusa a modern fogászati gyakorlatnak. Ez a technológia lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy részletesen tervezzék meg a páciens mosolyát, még a kezelés megkezdése előtt. A digitális fotók és az intraorális szkenner által rögzített adatok alapján a fogorvosok 3D-s terveket készíthetnek a páciens fogai és arcformája alapján. Ez segíti a pácienseket is, hogy előre láthassák, milyen lesz az eredmény, és könnyebben dönthessenek a különböző kezelési lehetőségek között.

A digitalizáció a fogászatban nemcsak a diagnosztikát és a tervezést, hanem a kezeléseket is érinti. A digitális technológiák lehetővé teszik az implantátumok, koronák és hídkészítések precízebb tervezését és elkészítését. Az ilyen típusú kezelések gyorsabbak és kevésbé invazívak lehetnek, minimalizálva ezzel a páciensek számára a kényelmetlenséget és a gyógyulási időt.

Ezen kívül a digitális rendszerek lehetővé teszik a páciensek számára, hogy aktívan részt vegyenek a kezelési folyamatban, és előre lássák a tervezett eredményeket. Az intraorális kamerák és a digitális képernyők segítségével a fogorvosok részletesen megmutathatják a pácienseknek a saját szájüregüket, és bemutathatják a tervezett kezelési lépéseket.

A Orion Dental orvosai időről- időre felkutatják és hasznosítják a legújabb technikai vívmányokat, hogy pácienseink egy magasabb szintű és korszerűbb fogászati ellátásban részesülhessenek.